Kontaktirajte nas: 061 280 5316 | info@wellnesseden.rs | Radno vreme. od utorka do nedelje, 12-20h

Ventuze (cupping terapija)

Ventuze (cupping terapija)

Ventuze (čaše) su jedna od najstarijih kineskih metoda lečenja. Ovaj tretman uključuje masažu čašama i njihovo postavljanje na određene akupunkturne tačke koje odgovaraju pojedinačnim organima.

Ovom terapijom se otvaraju pore, poboljšava cirkulacija, izbacuju se toksini iz tela i vraća se narušena vitalna energija.

Prevlačenjem čaša preko kože i izazivanjem vakuuma, toksini se izvlače na površinu tela, a samim tim protok čija (životne energije) kroz meridijane je prohodniji.

Ova tehnika se koristi kao vid preventivne terapije (naročito pri smeni godišnjih doba), ali i kao vid lečenja kod bola u leđima, menstrualnih problema, gastritisa, prehlada, nesanice…

Kako utičemo na organe, a u kineskoj medicini svaki organ je povezan sa određenom vrstom emocija, posle tretmana moze doći i do oslobađanja od emotivnih tegoba.

Na osnovu izgleda i boje krugova koji ostaju nakon uklanjanja čaša lekar može da zaključi više o stanju pacijenta. Otisci koji se jave, obično nestaju nakon 3-4 dana. Ukoliko otisci ostanu duže, to je znak da postoji poremećaj u telu i da je potrebno lečenje.

Preporuke

Na dan tretmana se preporučuje unošenje više tečnosti kako bi bubrezi lakše eliminisali višak toksina.
Nakon tretmana potrebno je da se utoplite.

Cupping terapija se ne preporučuje u slučaju visoke temperature, kožnih bolesti, poremećaja rada srca, proširenih vena, epilepsije.

Write a Reply or Comment

$(function(){ jQuery(".product-bg > a:nth-child(2)").hide(); })